Fase rood in ZINN locaties Groningen: meerdere bewoners besmet, 3 bewoners De Burcht (Hoogezand) overleden

In De Burcht in Hoogezand zijn de afgelopen dagen drie bewoners overleden aan het coronavirus. Foto: Google Streetview.

In alle locaties van ZINN (Zorgorganisatie in Noord Nederland) geldt tenminste tot en met 19 januari een verscherpte bezoekregeling: in die periode mag iedere bewoner slechts één vaste bezoeker ontvangen.

‘De algehele situatie is zeer ernstig’, schrijft de zorgorganisatie op haar website.

‘In de periode van kerst tot en met zondag 3 januari is het erg onrustig geweest binnen ZINN. Er zijn constant ontwikkelingen op het gebied van positief geteste bewoners, revalidanten en medewerkers in ZINN locaties.’

Drie bewoners De Burcht overleden

In De Burcht zijn meerdere bewoners positief getest. Drie bewoners zijn de afgelopen dagen overleden aan het coronavirus.

Diverse woongroepen en afdelingen gesloten

Ook in ZINN locatie De Brink (Groningen) en Bach en Brahms (Haren) is een aantal bewoners positief getest. In alle ZINN locaties waar een uitbraak is zijn afdelingen, woongroepen of gehele locaties gesloten voor bezoekers.

Fase rood

Het virus grijpt snel om zich heen, schrijft ZINN. ‘Om onze woon- en werkomgeving nu zo veilig mogelijk te houden, verscherpen we per direct onze bezoekregeling in alle overige ZINN locaties naar fase rood.’

Fase rood betekent dat bewoners slechts één vaste bezoeker mogen ontvangen tijdens zogenaamde bezoekblokken en dat bewoners niet op familiebezoek mogen buiten de ZINN locatie. Bewoners mogen wel buiten wandelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu