Felverlichte ramen, niemand te zien: kan het licht 's avonds niet uit op kantoor? (Spoiler: niet altijd)

We zitten diep in een klimaatcrisis, energie is duur, en toch: overal in het Noorden tref je ’s avonds laat helverlichte gebouwen aan, waar geen mens binnen lijkt. Moet dat nou echt?

Het lijkt 's avonds laat leeg in het Belsimpel-hoofdkantoor, maar dat is het niet. Personeel van onder andere de klantenservice is er vaak tot middernacht aan het werk, zegt het bedrijf.

Het lijkt 's avonds laat leeg in het Belsimpel-hoofdkantoor, maar dat is het niet. Personeel van onder andere de klantenservice is er vaak tot middernacht aan het werk, zegt het bedrijf. Foto: Jaspar Moulijn

‘Bedankt voor je scherpe oog wat betreft het gebruik van onze kantoorverlichting.’ De mail die de verslaggever van Belsimpel terugkrijgt, opent niet alleen heel sportief, maar ook mild overdreven. Want zo’n scherp oog heb je niet nodig om op te merken dat het hoofdkantoor van de telefoonwinkel, aan de Waagstraat in de Groningse binnenstad, iedere avond tot zeer laat verlicht is. Het straalt je tegemoet uit tientallen ramen over drie verdiepingen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's