Fietsdeelproject Groningen stopt maar vervolg is in de maak

Jip Peters met een fiets van BikeShare 050. Foto: Archief DvhN/Peter Wassing

Het fietsdeelproject Bikeshare 050 dat bij wijze van proef in Groningen werd uitgevoerd, is ter ziele. De partijen die aan de proef meededen overwegen een vervolg.

Van maart tot en met augustus hebben 75 mensen aan de proef met de deelfietsen meegedaan. De deelfietsen kunnen een wapen zijn om Groningen bereikbaar te houden.

App

In Bikeshare konden de deelnemers gebruik maken van 20 deelfietsen via een app. Daarmee kon je de fiets vinden en ontgrendelen. De app bleek tijdens de proef niet altijd goed te werken. Ook was niet altijd duidelijk waar de fietsen achtergelaten konden worden.

De belangstelling voor deelfietsen bleek onder de proefpersonen groot. De Rijksuniversiteit Groningen en het Alfa-college willen daarom op kleine schaal met deelfietsen starten. Onlangs is de Swapfiets geïntroduceerd in Groningen, een abonnementsfiets.

BikeShare 050 was een project waarin het Noorderpoort, het Alfa-college, de Hanzehogeschool, de gemeente Groningen, de provincie Groningen en Groningen Bereikbaar samenwerkten.

Nieuws

menu