Fietser (17) uit Veendam overlijdt na aanrijding op autoweg N33

Foto: Van Oost Media

Bij een ongeluk op de autoweg N33 bij de grens tussen Drenthe en Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige jongen uit Veendam omgekomen. Hij werd op de fiets aangereden door een auto en overleed ter plekke.

Het ongeluk gebeurde in de buurt van Nieuwediep, op de weghelft in de richting van Veendam. Het is nog onduidelijk waarom de jongen met de fiets op de provinciale weg reed. Het was precies tussen een brug over de provinciale weg en een fietstunneltje. Het slachtoffer fietste mogelijk vanaf oprit De Hilte de N33 op.

Inwoners van het dorpje Nieuwediep die uitzicht hebben op de plaats waar het ongeval plaatsvond hebben niets gehoord van het ongeval. ,,Terwijl ik niet heel goed sliep. Normaal slaat mijn hond ook snel aan als er iets is’’, zegt een vrouw die haar hond uitlaat. De buurt tast in het duister over wat er precies is gebeurd.

Er gaat een aantal verhalen rond, volgens de vrouw. Zo zou de jongen samen met vrienden teruggekomen zijn van een feestje in Gieterveen of Eexterveen. Mogelijk fietste hij de weg op uit bravoure om er bij de afslag Nieuwediep weer af te gaan. Een andere verklaring zou kunnen zijn dat hij onbekend was in de streek en dat zijn telefoon hem de weg op navigeerde.

De politie geeft er geen duidelijkheid over. ,,Wat hier precies gebeurd is, dat hebben we nog volop in onderzoek”, aldus een woordvoerder van de politie Noord-Nederland maandag. Het onderzoek is in handen van de afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA).

Nieuws

menu