Fietsers mogen deel van de binnenstad Groningen de komende tijd niet meer in (tussen 12.00 en 19.00 uur)

Fietsers mogen de komende tijd niet meer door de drukke winkelstraten van Groningen. Foto: Pixabay.

Om te zorgen dat het niet te druk wordt in de binnenstad van Groningen mogen fietsers de komende tijd tussen 12.00 en 19.00 uur niet meer door drukke winkelstraten als de Brugstraat, Guldenstraat en Vismarkt. Deze worden de komende tijd voetgangersgebied.

Tussen 12.00 en 19.00 uur worden fietsroutes in deze straten afgesloten. Je fiets parkeren is hier tussen die uren ook niet toegestaan. Voetgangers moeten zoveel mogelijk rechts aanhouden of aangegeven routes volgen. Stewards zullen aanwezig zijn om publiek op de regels te wijzen.

Fietsers mogen ook de Werkmanbrug bij het Groninger Museum en de Trompbrug niet meer gebruiken tussen 12.00 en 19.00 uur. De Emmabrug, Herebrug en Oosterstraatbrug kunnen als alternatieve route worden gebruikt.

Niet stallen in de binnenstad

Het parkeren van fietsen mag op drukke dagen niet in de binnenstad: ze moeten aan de rand van de stad, langs de Diepenring, in zijstraten en op de Ossenmarkt gestald worden. De gemeente zorgt voor extra stallingsmogelijkheden.

Vaker groen licht voor fietsers

Om wachttijden bij verkeerslichten te beperken krijgen fietsers vaker groen licht op drukkere fietsroutes. Ook worden enkele verkeerslichten buiten werking gesteld.

Lees ook

Nieuws

Meest gelezen

menu