Flat waar explosie was in Groningse wijk Beijum opnieuw ontruimd: mogelijk explosieven in pand, EOD is in woning (update)

Foto: 112Gr

De flat in de Groningse wijk Beijum waar vrijdagavond een explosie plaatsvond is zaterdagavond opnieuw ontruimd. Er zijn mogelijk explosieven in het pand. De omgeving is afgezet en de Explosieven Opruimings Dienst is ter plaatse. Bewoners staan op straat.

De omgeving in de Wibenaheerd is tot in de ruimte omgeving afgezet.

De politie meldt dat er mogelijk explosieven in een van de woningen aanwezig zijn. Die informatie zou de politie zaterdagmiddag hebben binnen gekregen.

De politie zegt in gesprek te willen met de bewoners van het pand aan de Wibenaheerd als blijkt dat er sprake is van mogelijk strafbare feiten.

De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) is ter plaatse om onderzoek te doen.

Vrijdag werd gedacht aan oven

Na de explosie van vrijdagavond zijn vier woningen onbewoonbaar. De politie meldde zaterdagmiddag dat het vermoeden bestond dat een oven de oorzaak was. Toen zei de politie ook dat er geen aanleiding was voor verder onderzoek.

Bewoners staan balend op straat

De bewoners van de flat staan na de ellende van vrijdagavond een dag later opnieuw op straat. Vrijdagavond mochten ze na de explosie iets voor middernacht hun huizen weer in. Hoe lang het zaterdagavond gaat duren is nog maar de vraag.

„We hoorden drie kwartier geleden dat de EOD onderweg is. Als die er is duurt het onderzoek nog zeker twee uur’’, vermoedt een van hen. Toen hij zaterdag thuiskwam was de straat al afgeze. ,,Ik kon nog net even snel naar binnen om mijn dieren op te halen."

Vijftig bewoners zijn opgevangen in een buurtcentrum.

Nieuws

Meest gelezen

menu