Flink Boodschappendienst in Groningen riskeert boete. Maar ook concurrent Gorillas staat niet ingeschreven op adres waar ze actief is

Rommel op de stoep bij Flink in Groningen. Foto: Sikkom

Niet alleen het filiaal van Flink Boodschappendienst aan de Oosterstraat in Groningen staat niet ingeschreven op het adres dat ze actief is, dat geldt ook voor die van concurrent Gorillas in de Oude Ebbingestraat. Daarmee riskeren beide bedrijven een boete.

Dat bevestigt de Kamer van Koophandel tegenover Sikkom .

Een juiste inschrijving moet wettelijk geregeld zijn zodra het eerste product over de toonbank gaat. Zowel voor klanten als de inspectie is het belangrijk om te weten en kunnen achterhalen waar levensmiddelen vandaan komen en met wie ze te maken hebben.

Ook de andere zeven filialen van de bezorgservice die al langer open zijn voldoen volgens de KvK. ,,Het niet navolgen is een economisch delict en kan beboet worden door Bureau Economische Handhaving.”

Boetes kunnen behoorlijk oplopen

Sikkom meldt op basis van verschillende bronnen dat die boetes behoorlijk kunnen oplopen. Doorgaans zijn ze bijvoorbeeld een stuk hoger dan strafrechtelijke boetes of sancties vanwege het overtreden van de APV.

Volgens de stadsblog houdt Flink het bij een anonieme reactie. ,,We zijn ermee bezig, geen idee wanneer de reactie volgt.” Ook Gorillas heeft gereageerd. ,,We zijn nu intern aan het uitzoeken hoe dat kan en maken het zo snel mogelijk in orde.”

De komst van de flitskoeriers, die beiden beloven binnen tien minuten boodschappen aan huis te bezorgen, verloopt niet zonder problemen in Groningen. Ondernemers in de Oosterstraat, waar Flink huist, sinds ruim een week bezorgd en in de Nieuwe Ebbingestraat, waar Gorillas sinds mei zetelt, zijn ze niet blij met hun nieuwe buren. Zo is het chaos op de stoep door de fietsen die daar geparkeerd worden en de bezorgers die eroverheen fietsen.

Nieuws

Meest gelezen

menu