Folkband Rapalje uit Groningen wint drie Fantasy Awards. Band wordt verrast na optreden in theater Kielzog in Hoogezand

De Groninger folkband Rapalje heeft afgelopen zaterdag drie Fantasy Awards in de wacht gesleept. Foto: Rapalje

De Groninger folkband Rapalje heeft afgelopen zaterdag drie Fantasy Awards in de wacht gesleept. De band kreeg de prijzen na hun show in theater Kielzog in Hoogezand uitgereikt, in het bijzijn van het publiek.

De band won de prijzen in de categorieën Best Merch voor hun songbook en Thanks for the Laugh voor de vogelshow die zij in 2019 tijdens hun eigen Rapalje Zomerfolk Festival in het Stadspark in Groningen gaven. Met vogelpakken en blacklight werd er toen door bandleden, vrienden en familie een dansshow opgevoerd waarvan de videobeelden de hele wereld over zijn gegaan.

Elke dinsdag in gesprek met fans

De derde award is de Positivity award die door de jury aan bandoprichter Maceàl is toegekend. Maceàl ging in de coronaperiode elke dinsdagavond om 20.00 uur in gesprek met fans, ook tijdens zijn vakantie en drukke dagen.

Doedelzakspeler David Myles vertelt in een persbericht: ‘We zijn totaal overdonderd door het winnen van deze prijzen en ontzettend dankbaar voor de steun die wij van de scene en onze fans keer op keer ontvangen. We kunnen dan ook niet wachten om op 11 en 12 juni met iedereen tijdens Zomerfolk in het Stadspark in Groningen te vieren dat we deze jaren samen zijn doorgekomen.’

De Fantasy Awards is sinds 2016 een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de fantasy scene als geheel wordt geëerd. Voor deze editie konden de fans en jury onder andere stemmen voor Best Live Act (nationaal en internationaal), Beste Merch, Beste Album, Beste Standhouder, Beste Cateraar en Beste Event.

Nieuws

Meest gelezen

menu