Fontana ‘parel' in Oldambt

FOTO HUISMAN MEDIA

Fontana Resort Bad Nieuweschans is donderdagavond uitgeroepen tot winnaar van de derde editie van de tweejaarlijkse ondernemersprijs Oost-Groningen.

Fontana Resort Bad Nieuweschans is donderdagavond uitgeroepen tot winnaar van de derde editie van de tweejaarlijkse ondernemersprijs Oost-Groningen.

Fontana bleef de andere genomineerden Klooster Reizen Winschoten en PKF Post Finsterwolde voor. ,,En dat was best een moeilijk besluit”, licht jurylid René Luinstra toe. ,,We hebben er als jury zelfs over nagedacht om alle drie finalisten tot winnaar uit te roepen. Want het zijn stuk voor stuk parels in het Oldambt. Oost-Groningen wordt altijd in een adem genoemd met krimp, maar in deze regio is onnoemelijk veel ondernemerschap. En dat mag best eens worden belicht. Deze prijs moet ondernemers uit het gebied uit de schaduw halen.”

Hoog kwaliteitsniveau

Fontana Resort wordt door de jury geroemd, omdat het bedrijf sinds de opening in 1985 een voortdurende groei doormaakt. De gasten, ruim 200.000, komen uit heel Nederland en Duitsland naar Bad Nieuweschans. ,,Alleen al het feit dat Fontana directeur Jos Keizer erin geslaagd is de naam Nieuweschans in Bad Nieuweschans te veranderen, is opmerkelijk. Dat is nog niemand gelukt”, volgens juryvoorzitter Karel Groen.

 

Daarnaast wordt Fontana geprezen vanwege zijn hoog kwaliteitsniveau, de grote betekenis voor de regio, dat het grensoverschrijdend is, zich continu vernieuwd en trendsetter is. ,,Fontana heeft echt naam gemaakt”, aldus Groen.

De Gouden Toekomst

De ondernemersprijs is een initiatief van de ondernemerskring Oost-Groningen en de gemeente Oldambt. Hij is in het leven geroepen om de regionale bedrijvigheid te stimuleren. Aan de prijs is een bronzen award verbonden: de Gouden Toekomst.

Voor de editie 2018 wordt een wedstrijd uitgeschreven om een nieuw kunstwerk te ontwerpen dat verbonden wordt aan de prijs.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu