Forse boete Groningse tandarts wegens peperdure kronen

Tandarts Geertsema uit Groningen krijgt een boete van twee ton van de Nederlandse Zorgautoriteit. Hij liet patiënten te veel betalen voor, volgens hem, ‘excellente’ kronen.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maakt vrijdagmiddag bekend dat de tandartspraktijk in 2014 te veel in rekening zou hebben gebracht voor kronen. Hij vroeg patiënten een toeslag van tweehonderd euro bovenop de normale prijs van een kroon van zeshonderd euro.

Dat deed hij omdat zijn kronen van hogere, ‘excellente’ kwaliteit zouden zijn. In totaal zouden ruim driehonderd patiënten de onterechte toeslag hebben betaald. Inclusief btw zouden ze bij elkaar ruim 75.000 euro te veel betaald hebben.

Flinke boete

Omdat alleen van het terugbetalen van dat te veel berekende bedrag niet voldoende afschrikwekkende werking zou uitgaan, heeft de NZa in totaal de boete van twee ton opgelegd. De tandarts kan daartegen nog bezwaar maken. De gedupeerde patiënten zouden eventueel het te veel betaalde bedrag kunnen terugeisen via de rechter maar daar gaat de NZa niet over. De boete komt in de staatskas.

De tandarts in kwestie is de 70-jarige Peter Geertsema die een bekende praktijk heeft aan de Heresingel in Groningen waar hij onder meer ook bekende Nederlanders behandelt.

Nieuws

Meest gelezen

menu