Forse schadepost voor Fontana door waterdruk

Fontana Bad Nieuweschans. FOTO ARCHIEF DVHN

De verlaagde waterdruk op eerste paasdag heeft Fontana Resort Bad Nieuweschans een schadepost van zeker enkele tienduizenden euro’s opgeleverd.

De vraag is of Fontana dat geld terugkrijgt. Vrijwel zeker niet van Waterbedrijf Groningen, want dat bedrijf houdt zich aan wettelijke voorschriften. Die luiden dat als bedrijven en particulieren een etmaal van water verstoken blijven, ze van het waterbedrijf drinkwater krijgen. De verminderde waterdruk in delen van Oost-Groningen duurde ongeveer negen uur. Fontana lijkt met afstand het ergst getroffen bedrijf.

De kartonfabrieken hebben geen schade ondervonden, weet Eveline Corbeel, woordvoerster van Waterbedrijf Groningen. ,,We hadden sowieso geluk bij een ongeluk dat de meeste bedrijven dicht waren op eerste paasdag. Dat geldt natuurlijk niet voor Fontana. Voor hen is het een drukke dag.”

Directeur Jos Keizer van Fontana spreekt van een dramatisch scenario. ,,Pasen is topdrukte. We hadden vol ingekocht, het personeel stond op scherp, het hotel was bommetje vol en dan geen waterdruk.”

Bij het waterbedrijf waren dinsdag nog geen claims ingediend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu