Forum Groningen opent met een 24 uur durend feest met publiek in de hoofdrol

Het Groninger Forum Foto: Frits Poelman

Forum Groningen, het nieuwste markante pand van Groningen, opent vrijdag 29 november zijn deuren. Het Forum presenteert bij die gelegenheid een 24-uursprogramma met het publiek in de hoofdrol.

,,Centraal bij de opening staat nu eens niet een artiest of iemand van koninklijke bloede”, zegt directeur Dirk Nijdam. ,,Wij vinden dat de opening, na al die jaren wachten, een feest moet zijn voor iedereen uit Stad en Ommeland. Vandaar dat we inzetten op veel en langdurig programma, zodat iedereen op zijn eigen tijdstip kan komen kennismaken met het Forum.”

Deuren 24 uur wagenwijd open

Forum Groningen zet vanaf vrijdag 29 november 17.00 uur zijn deuren 24 uur wagenwijd open. Belangstellenden kunnen een reis door het gebouw maken. Wanneer zij willen; bij daglicht, diep in de nacht of als de zon weer opkomt boven de stad.

Onderweg kunnen ze dansen met robots, meezingen met ‘Grease’, daten met schrijvers, naar levende boeken luisteren of ontbijt als Alice in Wonderland.

Het complete 24-uursprogramma wordt donderdag 7 november bekendgemaakt.

Forum Groningen

Forum Groningen biedt vanaf 29 november onderdak aan de Groningen Store (VVV-winkel) , een Smartlab, de bibliotheek, een bioscoop met vijf zalen, internationale exposities (vanaf 7 december), Storyworld (vanaf 11 januari), en drie horecagelegenheden.

Nieuws

menu