Fotoborden in race om titel Fietsstad 2016

In Groningen staan de komende weken op veertien plekken borden met foto’s en korte teksten over fietsen in de stad.

Groningen is een van de vijf genomineerde steden voor de titel Fietsstad 2016. Andere kandidaten zijn Goes, Maastricht, Nijmegen Utrecht. De jury bezoekt de steden de komende weken en zal de borden dus ook te zien krijgen.

De gemeente wijst er op dat de fietsdichtheid nergens ter wereld zo groot is als in Groningen. ,,Meer dan zestig procent van alle verkeersbewegingen in Groningen gebeurt op de fiets.’’ De stad werd in 2002 gekozen tot fietsstad van Nederland. In 2011 was er een nominatie, maar ging de titel naar Den Bosch.

De fietsstad-verkiezing vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. Wethouder Paul de Rook schat de kansen van Groningen hoog in. ,,Het thema is dit keer Bikenomics. Dat past perfect bij de manier waarop wij de fiets betrekken bij ruimtelijke en economische ontwikkelingen.”

De fotoborden zullen ook te zien zijn tijdens het Nationaal Fietscongres dat op 1 en 2 juni in de Euroborg plaatsvindt. Mogelijk gebeurt dat later dit jaar nogmaals tijdens de KEI-week. Via de website van de gemeente zijn de borden al te bekijken.

Nieuws

menu