Fotoserie: Oud en nieuw in Drenthe en Groningen

In Groningen en Drenthe werd het nieuwe jaar feestelijk ingeluid. Met vreugdevuren, champagne en vuurwerk werd het begin van 2016 gevierd.

 

Op de Nijlandsingel in Aduard wenst men elkaar een gelukkig 2016.

 

Inwoners van Aduard staan tijdens de jaarwisseling bij een vreugdevuur op de Nijlandsingel.

 

 

In Aduard wordt een wensballon in de lucht gelaten.

 

 

In de woonwijk Ezinge in Meppel zit men er aan het eind van het oude jaar en begin van het nieuwe jaar warmpjes bij met een enorm vreugdevuur. Traditiegetrouw wordt tijdens de jaarwisseling op een grasveldje een enorm vreugdevuur ontstoken waar de bewoners onder het genot van een hapje en een drankje de avond en een deel van de nacht doorbrengen.

Hein Buis maakte met zijn drone een bijzondere video van het vuurwerk boven Stad.
(Bekijk de video hieronder of via deze link )

 

 

 

Ook op de Egd-weg in Spijk wordt de jaarwisseling rond een vreugdevuur gevierd.

 

 

Op de kruising van de Spijksterweg en Hooilandseweg in Oosteinde ging het vreugdevuur toch door. De jaarlijkse traditie zou vanwege veiligheidsrisico's aanvankelijk geen doorgang vinden, maar er werd uiteindelijk toch toestemming gegeven.

 

In een feesttent in Oosteinde wenste men elkaar een gelukkig 2016 en werd onder het genot van een drankje het nieuwe jaar gevierd.

 

Het beleid van de gemeente Hoogeveen om de vreugdevuren op oudjaarsavond en tijdens de jaarwisseling  te verbieden en door een vergunningstelsel in te stellen en plaatsen aan te wijzen lijkt goed te werken. Degene met een vergunning kreeg een grote container waar naar hartelust grote verzamelingen afval werden verbrand. Tot groot vermaak schoten de vlammen metershoog de lucht in

 

 

The day after. Op De Haven van Winsum zijn vuurwerkresten de stille getuigen van de feestelijke nacht.

 

In Adorp smeult het vreugdevuur op nieuwjaarsochtend nog na.

 

 

Foto's: Persbureau Meter en Huisman Media

Video: Hein Buis

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu