Foutje met etiketten kost Marne Mosterd uit Groningen enkele tienduizenden euro's. Terugroepactie Franse Mosterdsaus afgesloten

Marne Franse mosterd Foto: De Marne Mosterd

Marne Mosterd uit Groningen heeft zijn terugroepactie voor ‘onveilige’ Marne Franse Mosterdsaus afgesloten. De mosterdfabrikant laat weten dat alle ‘foute’ flessen zijn geretourneerd.

Marne Mosterd uit Groningen gaf 26 mei vanwege een productiefout een veiligheidswaarschuwing af voor Marne Franse Mosterdsaus. De mosterdfabrikant zag zich hiertoe genoodzaakt nadat in flessen Franse mosterdsaus mogelijk ook honing mosterdsaus was verwerkt.

Omdat in de honing mosterdsaus ingrediënten als melk, soja en tarwe zijn verwerkt, werd mensen met een voedselallergie ‘dringend verzocht dit product niet te eten en terug te brengen naar de winkel’.

Verkeerde labels gebruikt

Onderzoek heeft vervolgens duidelijk gemaakt dat ‘aan de lijn’ bij het wisselen van de labels ‘per ongeluk’ een rest-rol van de Franse Mosterdsaus is gebruikt. Knijpflessen honing mosterdsaus werden derhalve van het ‘verkeerde’ label voorzien.

De mosterdfabrikant kon met ‘track and trace’ achterhalen aan wie de flessen met deze labels zijn geleverd. Daarna zijn al die flessen teruggeroepen, uitgezocht én geteld. Uiteindelijk zijn alle flessen geretourneerd.

De ‘productiefout’ kost Marne Mosterd ‘enkele tienduizenden’ euro’s.

Nieuws

Meest gelezen

menu