Fractieleden Partij voor de Dieren Westerwolde stappen uit partij (en gaan door onder nieuwe naam)

Foto: ANP/ Lex van Lieshout

De fractieleden van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad van Westerwolde gaan verder onder de naam Ecologisch Alternatief. Dinsdagavond maakten zij bekend uit de partij te stappen en hun lidmaatschap op te zeggen.

De fractie in Westerwolde zegt zich al langer niet te kunnen vinden in de handelwijze van de Partij voor de Dieren ten aanzien van het democratische proces binnen de partij.

,,Met name de zienswijze van het bestuur op de rol van de leden, het royeren van de door de leden gekozen voorzitter Sebastiaan Wolswinkel en het recente verzoek om een loyaliteitsverklaring te ondertekenen hebben tot ons besluit geleid”, zegt raadslid Edith van der Horst.

Niettemin zegt Van der Horst dat zij nog steeds achter de standpunten van de partij staat. ,,Dat gedachtegoed is de reden dat ik lid geworden ben, dat ik me beschikbaar heb gesteld als raadslid en zal ook nu, in een nieuwe vorm, ons uitgangspunt blijven. De strijd voor dierenwelzijn, de natuur en het milieu en een rechtvaardige samenleving zullen we blijven voeren, maar onder een andere naam.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu