Fred van der Winkel, de nieuwe rechtbankpresident Noord-Nederland: Je kunt niet iedere week nieuwe hoofdlijnen verzinnen want dan wordt de organisatie gek.

Het rommelde achter de muren van de drie rechtbanken in Groningen, Assen en Leeuwarden, samen de rechtbank Noord-Nederland. Medewerkers - onder wie rechters - hadden geen vertrouwen meer in president Maria van de Schepop. Zij stapte op. Nu is er een nieuwe president: de 61-jarige Fred van der Winkel.

Fred van de Winkel, de nieuwe president van de rechtbank Noord-Nederland: ,,Ik ga als bestuurder nog eenmaal een uitdaging aan."

Fred van de Winkel, de nieuwe president van de rechtbank Noord-Nederland: ,,Ik ga als bestuurder nog eenmaal een uitdaging aan." Foto: Peter Wassing

Hij heeft de auto met chauffeur ingeleverd, ingeruild voor een appartementje in Groningen. Bevalt uitstekend. Nog mooier: binnen de rechtbank Noord-Nederland treft hij alleen maar aardige en betrokken mensen. ,,Het beeld is veel minder somber dan ik uit de berichten had begrepen. Daar ben ik blij mee.’’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's