Friesestraatweg Groningen staat aan weerszijden vol met geparkeerde auto's; weg onbereikbaar voor brandweer en (dieren)ambulance

Ondernemers en omwonenden klagen over de hoeveelheid geparkeerde auto's aan de Friesestraatweg in groningen. Hulpdiensten kunnen er niet meer langs. Foto: Sikkom

De Friesestraatweg in Groningen is ter hoogte van de zogeheten Woldring-locatie onbereikbaar voor hulpdiensten als de brandweer, de ambulance en de dierenambulance. Aan weerszijden van de weg worden sinds veertien dagen auto’s geparkeerd.

Dat levert problemen op voor de bedrijven en bewoners verderop in de straat, meldt stadsblog Sikkom . Leveranciers kunnen de met blik volgezette weg niet passeren. Afval kan niet worden opgehaald.

Aanpassing parkeerverbod

De gemeente heeft het parkeerverbod in de straat recent aangepast. Om de ondergrondse afvalcontainers aan het begin van de straat bereikbaar te houden, is daar een parkeerverbod afgekondigd aan beide kanten van de straten. Met borden wordt dat duidelijk gemaakt. Daardoor lijkt het alsof in de rest van de straat vrij geparkeerd kan worden.

Ondernemers zijn ontevreden met de ontstane situatie. Zij kunnen met hun klachten pas na 4 januari bij de gemeente terecht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu