Fris Frituren; na een jaar vertraging kan de frituurpan alsnog uit de verpakking

Angela Prins publiceert alsnog haar boek Fris Frituren. foto Inge Dijkinga

Een jaar nadat een zakelijk geschil de uitgave dwarsboomde, publiceert de Veendamse kookboekenschrijfster Angela Prins alsnog haar boek Fris Frituren.

Na een succesvolle crowdfundingsactie, waarbij 8500 euro werd opgehaald, zou Fris Frituren vorig jaar rond deze tijd verschijnen. Een conflict met de fotograaf over de rechten van de foto’s gooide echter roet in het eten. Het hele project leek van de baan.

Na een paar maanden nam Angela Prins het besluit om een heel nieuw boek te schrijven, een stuk dikker dit keer, en de foto’s zelf te maken. Het resultaat is dat Fris Frituren 24 september in samenwerking met het Nederlands Frituurcentrum alsnog verschijnt.

Enthousiast

Prins gaat er van uit dat liefhebbers van frituur ondanks de vertraging nog even enthousiast over het boek zijn. ,,Ik hoop natuurlijk dat ik daar goed mee zit. Mensen hebben mij vorig jaar actief en passief gesteund. Die support voelt ik nog steeds."

Over Fris Frituren zegt Prins: ,,Van dikke frieten tot Siciliaanse cannoli; het staat er allemaal in. Recepten voor een kleine maaltijd of een snack, soms een hoofdmaaltijd. Een frituuronderdeel speelt soms de hoofdrol en soms een subtiel rolletje, met een grandioos effect. Hoe dan ook; de frituurpan kan na een jaar alsnog uit de verpakking worden gehaald.”

Kinderkeuken

Angela Prins werd in 1956 geboren in Vught. Ze groeide op in het Bourgondische zuiden van ons land, waar eten een belangrijke rol speelt. Na een studie aan de sociale academie en enkele banen, gooide Prins het roer om.

Vanaf 1996 wijdde ze zich aan eten en koken. Aanvankelijk had ze een kinderkeuken, Stampot Jansen in Veendam, en publiceerde receptenboeken voor kinderen. De kinderkeuken bestaat niet meer, maar Prins bleef koken en experimenteren.

Kookboeken

Een en ander vond zijn weerslag in kookboeken als Bij ons is alles lekker . Twee jaar geleden verscheen Angela’s kookboek Huisgemaakt met eenvoudige en verleidelijke recepten voor liefhebbers van lekker eten. En nu is er dus Fris Frituren .

Fris Frituren staat op 9 september met een eigen eierbal op het Eierbalfestival van De Smaak van Stad . Deze eierbal is gemaakt met ragout op basis van ingrediënten van het Groningerland.

Nieuws

menu