Fusie met GroenLinks? Daar willen PvdA'ers in Groningen het nog eens goed over hebben. 'Eerst fundament leggen, dan bouwen'

Samenwerken is goed, maar de PvdA moet zich niet laten verleiden tot een geforceerde fusie met GroenLinks. Dat blijft de overheersende opvatting onder Groningse sociaaldemocraten, ook na het ‘ledengesprek’ waarvoor de partijtop vrijdag naar de provincie kwam.

GroenLinks-partijleider Jesse Klaver en PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken in gesprek over progressieve linkse samenwerking tijdens een bijeenkomst voor beide partijen.

GroenLinks-partijleider Jesse Klaver en PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken in gesprek over progressieve linkse samenwerking tijdens een bijeenkomst voor beide partijen. Foto: Robin van Lonkhuijsen

Tijdens een besloten overleg met partijgenoten in de stad Groningen gaven landelijk PvdA-voorzitter Esther Mirjam Sent en Attje Kuiken, kersvers fractievoorzitter in de Tweede Kamer, een toelichting op hun plannen voor verdergaande samenwerking met GroenLinks, te beginnen met één gezamenlijke fractie in de Eerste Kamer.

‘Eerst het fundament leggen, dan verder bouwen’

Nieuws

menu