GGD Groningen opent extra priklocaties en verruimt openingstijden voor boosterprik. Dienst wil in laatste week van het jaar 60.000 prikken zetten

Foto: ANP

GGD Groningen schaalt op om elke 18-plusser voor eind januari de gelegenheid te geven een boosterprik te halen. Er komen extra priklocaties, de openingstijden worden verruimd en processen worden efficiënter ingericht. De dienst verwacht vervolgens 9800 prikken per dag te kunnen zetten.

GGD Groningen heropent maandag 20 december de priklocatie Eextahal in Scheemda en vanaf woensdag 22 december wordt ook gevaccineerd in sporthal Eelwerd in Appingedam. Op beide locaties, die vorige week nog werden gesloten, kunnen 1650 prikken per dag gezet worden.

Behalve voor een boosterprik kunnen Groningers hier terecht voor een eerste, tweede of derde prik.

Drie locaties ‘s avonds open

De vaccinatielocaties aan de Osloweg en in Hanze Plaza in Groningen, en de priklocatie in Veendam zijn vanaf maandag 20 december ook ‘s avonds geopend; van 09.00 tot 21.00 uur. De locaties in Zuidhorn, Scheemda en Appingedam zijn van 09.00 tot 17.00 open.

9800 prikken per dag

GGD Groningen verwacht met de opening van twee extra locaties en de verruiming van de openingstijden 9800 prikken per dag te kunnen zetten. De verwachting is dat in de laatste week van het jaar bijna 60.000 prikken worden gezet.

Langs dertig zorginstellingen

GGD Groningen brengt nog voor de kerst een bezoek aan dertig zorginstellingen om de bewoners van die instellingen te vaccineren. Daarnaast levert GGD Groningen ‘opgetrokken spuiten’ aan huisartsen, zodat zij hun eigen patiënten kunnen vaccineren. De afgelopen twee weken zijn circa 3500 vaccins aan hen verstrekt.

Voor het versneld zetten van de booster worden, naast medewerkers van GGD Groningen, oud-medewerkers, ziekenhuispersoneel, studenten van medische opleidingen en het Rode Kruis ingeschakeld. Op dit moment zijn ruim 35.000 boosterprikken gezet.

Nieuws

menu