GGD's in Drenthe en Groningen kunnen meer dan genoeg onderwijspersoneel testen

De GGD's beschikken over voldoende coronatesten voor onderwijspersoneel. Foto: ANP/Rob Engelaar

De GGD’s in Drenthe en Groningen testen vanaf deze week ook onderwijspersoneel en medewerkers van de kinderopvang die verkoudheidsklachten hebben op het coronavirus.

Tot nu toe konden alleen zorgmedewerkers met klachten getest worden. Omdat de basisscholen vanaf 11 mei weer open gaan, zijn er landelijke afspraken gemaakt over het testen op onderwijspersoneel. De GGD Groningen en Drenthe hebben er ruim voldoende extra testcapaciteit voor.

Bij de GGD Drenthe kunnen al deze hele week ook leerkrachten en kinderopvangpersoneel getest worden. Bij de GGD Groningen kan dat vanaf woensdag.

Drenthe ruimhartiger

Drenthe is sowieso een beetje ruimhartiger in het testbeleid. In Drenthe kunnen al eerder ook mantelzorgers, jeugdzorgwerkers, medewerkers van de politie, toezichthouders en mensen uit de dak- en thuislozenopvang getest worden.

Het testen van ‘gewone’ patiënten met corona-klachten mag nog steeds niet. De test is voorbehouden aan mensen uit de risicogroepen, dus boven de 70 jaar of met ernstige chronische ziektes zoals diabetes, hartklachten of afweerstoornissen.

Voorzichtig vanwege verwachte toestroom onderwijspersoneel

De GGD’s in Het Noorden zijn de laatste weken wat minder gaan testen dan voorheen, terwijl ze juist wel meer testcapaciteit hebben. Die daling komt waarschijnlijk doordat er gewoon minder mensen zijn met verkoudheidsklachten. De GGD’s blijven ook voorzichtig omdat ze nu een toestroom van nieuw onderwijspersoneel verwachten en er op langere termijn nog steeds tekorten aan testmateriaal dreigen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu