GO Sharing stopt vanaf donderdag met het aanbieden van deelscooters in Groningen

Foto: DVHN

GO Sharing stopt vanaf donderdag met het aanbieden van deelscooters in Groningen. Het bedrijf heeft de dienst de afgelopen maanden vanaf vaste, eigen parkeerplaatsen aangeboden, nadat het niet in aanmerking kwam voor een van de twee vergunningen.

GO Sharing onderzoekt de mogelijkheden om in de toekomst toch deelvervoer in de stad aan te bieden, in de vorm van e-bikes, deelscooters en deelauto’s.

Het bedrijf stopt niet definitief met het aanbieden van deelvervoer in Groningen, zegt Jan Willem Visser van GO Sharing. Maar de scooters aanbieden vanaf vaste parkeerplekken past niet bij de filosofie van het bedrijf. ,,Wij willen duurzaam deelvervoer van deur tot deur aanbieden. Daar ligt onze kracht en is ook de vraag naar. De afgelopen periode hebben de deelscooters van GO Sharing minder ritten gemaakt dan voorheen. Het stopzetten was een lastige keuze, maar die hebben wij gemaakt in de wetenschap dat we in de toekomst mogelijk terugkeren naar Groningen.”

Deelauto’s en e-bikes

GO Sharing zal binnenkort het aanbod aan deelvervoer in Nederland uitbreiden met deelauto’s en e-bikes en verkent de mogelijkheden om de andere vormen van deelvervoer in Groningen aan te bieden. „En we zullen natuurlijk een nieuwe vergunningaanvraag voor deelscooters indienen wanneer dat weer mogelijk is”, zegt Visser.

Nieuws

Meest gelezen

menu