Ga terug in de tijd met 'Films van Toen': kijk hier Dorpsfilm Blijham uit 1953

Oude dorpsfilms beleven nieuwe tijden bij DVHN. En je kunt ze kijken vanuit de luie stoel. DVHN en Podium TV zenden elke zaterdag en zondag Groninger, Drentse en Friese archieffilms uit.

Zaterdag is het de beurt aan Dorpsfilm Blijham. De film uit 1953 duurt 45 minuten en laat beelden zien van de dagelijkse gang van zaken in het dorp. Van het boerenleven (onder meer het dorsen en hooien) tot het verenigingsleven (met duivensport en de gymnastiekvereniging) en de plaatselijke brandweer. De film komt uit de collectie van J.W.L. Adolfs.

Zondag staan de Waddeneilanden in de spotlights. Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog komen langs in een samengestelde film. De beelden komen uit de jaren 30, 40 en 50.

Archieven

‘Films van Toen’ is een samenwerking met Groninger Archieven, Drents Archief en Fries Filmarchief. Op zaterdagen vertoont LC om 9.30 uur een film uit Groningen of Drenthe. Op zondagen wordt om 9.30 uur een Friese film uitgezonden. De films zijn ook te bekijken op Podium TV, op zaterdag en zondagen om 9.30 uur op Ziggokanaal 35.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Films van toen
Video
menu