Ga terug in de tijd met 'Films van Toen': kijk hier de film Wad en Land uit 1955

Oude dorpsfilms beleven nieuwe tijden bij DVHN. En je kunt ze kijken vanuit de luie stoel. DVHN en Podium TV zenden elke zaterdag en zondag Groninger, Drentse en Friese archieffilms uit.

Zaterdag is het de beurt aan Wad en Land . De film gaat over de tentoonstelling ‘Wad en Land’, die werd gehouden in Baflo van 23 juni tot en met 2 juli 1955. De expositie ging over landaanwinning en inpoldering in het noordelijk Waddengebied. Verder zijn er veel verschillende Groninger dorpen in de film te zien, zoals Mensingeweer, Wehe-den-Hoorn, Oldehove, Sauwerd, Usquert en ‘t Zandt. De film Wad en Land is gemaakt in opdracht van de Algemeen Christelijke Filmonderneming (A.C.F.O) gemaakt.

Zondag volgt de Dorpsfilm Sexbierum. De film uit 1967 duurt een dik uur en laat beelden zien van de dagelijkse gang van zaken in het dorp in Friesland. Van spelende kinderen op het schoolplein tot de postbode en het consultatiebureau. De film komt uit de collectie van J.W.L. Adolfs.

Archieven

‘Films van Toen’ is een samenwerking met Filmbank Groningen, Drents Archief en Fries Filmarchief. Op zaterdagen vertoont DVHN om 9.30 uur een film uit Groningen of Drenthe. Op zondagen wordt om 9.30 uur een Friese film uitgezonden. De films zijn ook te bekijken op Podium TV, op zaterdag en zondagen om 9.30 uur op Ziggokanaal 35.

Nieuws

Meest gelezen

menu