Bijna overal kunnen dorpshuizen amper het hoofd boven water houden, in Garnwerd willen ze al ruim 10 jaar een centrale ontmoetingsplek. Gaat het eindelijk lukken?

De plannen liggen er al jaren en het wordt hoog tijd dat Garnwerd een dorpshuis krijgt, vindt de dorpsvereniging. ,,Er zijn teveel activiteiten en er is te weinig ruimte.’’

Garnwerd is een actief dorp vol activiteiten en verenigingen, maar het heeft geen ruimte voor al die bedrijvigheid. Daarin moet verandering komen, vindt de dorpsvereniging.

Garnwerd is een actief dorp vol activiteiten en verenigingen, maar het heeft geen ruimte voor al die bedrijvigheid. Daarin moet verandering komen, vindt de dorpsvereniging. Foto: Archief Marcel van Kammen

,,Garnwerd is een bijzonder actief dorp vol verenigingen, activiteiten en bijeenkomsten’’, zegt Liesje Faber. Dat dat niet gepaard gaat met een dorpshuis is al ongeveer tien jaar een doorn in het oog van vele dorpsbewoners. De hoop is dat het nieuwste plan voor een zogenaamd dorpslokaal daarin verandering gaat brengen.

Geen ruimte voor vele activiteiten

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's