Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen in februari van start

V.l.n.r.: Kwartiermaker gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen Hans Bergsma, Jan Willem Kok, voorzitter agrarische natuurvereniging Anog, en Eelkje Oldenburger van Hempflax. Foto: Gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen

De gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen, met als belangrijkste doel behoud en ontwikkeling van de regio, is naar verwachting per 1 februari operationeel.

Ondernemersverenigingen, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties hebben op 20 december de opzet en invulling van de gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen vastgesteld (www.gc-zog.nl).

Economie in het voordeel van Zuid- en Oost-Groningen

Het belangrijkste doel van de coöperatie, waar onder andere de agrarische natuurvereniging Anog en Hempflax bij betrokken zijn, is behoud en ontwikkeling van de regio. Daarvoor stimuleert, ontwikkelt en realiseert de gebiedscoöperatie economische activiteiten in het voordeel van Zuid- en Oost-Groningen en van de leden in het bijzonder.

Kwartiermaker Hans Bergsma

De gebiedscoöperatie is gefinancierd door de provincie Groningen en de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde. Hans Bergsma, directeur gebiedscoöperatie Westerkwartier, heeft als kwartiermaker onderzocht of er in Zuid- en Oost-Groningen voldoende draagvlak is.

Vermeerderen en delen van kennis

De gebiedscoöperatie Zuid- en Oost-Groningen fungeert als maatschappelijke onderneming en aanjager van maatschappelijke en economische innovatie. Met de regio worden nieuwe kennis en inzichten ontwikkeld en toegepast.

Nieuws

menu