Gebiedsraad Medenertilsterpolder bij Ezinge: Bewaar slenken, dijken, wierden en een boerderij in dit oudste landbouwgebied van Europa

De Medenertilsterpolder moet beter worden beschermd tegen ontgravingen en ophogingen, aldus een advies van de Gebiedsraad Middag-Humsterland.

In de Medenertilsterpolder wordt al volop aan agrarisch natuurbeheer gedaan. Vochtige grond is ideaal voor weidevogels, maar het wordt landbouwers al gauw te nat en open water zien ze het liefst zo min mogelijk: dan komen er meer watervogels en ganzen op af die het land kaal vreten.

In de Medenertilsterpolder wordt al volop aan agrarisch natuurbeheer gedaan. Vochtige grond is ideaal voor weidevogels, maar het wordt landbouwers al gauw te nat en open water zien ze het liefst zo min mogelijk: dan komen er meer watervogels en ganzen op af die het land kaal vreten. Foto: DvhN

De Gebiedsraad Middag-Humsterland is bang dat waardevolle onderdelen van de Medenertilsterpolder, zoals slenken, dijken, wierden en een boerderij, verdwijnen als de huidige plannen van provincie en Groninger Landschap voor een groot weidevogelgebied doorgaan.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's