Gecombineerd surf- en naaktstrand primeur voor Nederland

FOTO ARCHIEF DVHN

Als eerste gemeente in Nederland krijgt Hoogezand-Sappemeer een gecombineerd surf- en naaktstrand. Dat zegt de Naturisten Federatie Nederland.

Als eerste gemeente in Nederland krijgt Hoogezand-Sappemeer een gecombineerd surf- en naaktstrand. Dat zegt de Naturisten Federatie Nederland.

Surfers en naaktrcreanten

De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer schaarde zich maandagavond unaniem achter het voorstel van het college van B en W om het naaktstrand bij Meerwijck door behalve door naaktrecreanten ook door surfers te laten gebruiken.

Officieel is er in het plan ook ruimte voor een Heren Ontmoetingsplaats (HOP), maar de verwachting is dat nog maar weinig heren daarvan gebruik zullen maken.

Bernd Huijser, adviseur openbare naaktrecreatie van de Naturisten Federatie Nederland (NFN), zei dat zowel surfers als naaktrecreanten relaxed zijn en respect voor de natuur hebben en dus goed samen gebruik kunnen maken van het naaktstrand in Meerwijck.

Heren Ontmoetingsplaats

Huijser bood burgemeester Peter de Jonge een bord aan dat een gecombineerd surf- en naaktstrand aangeeft. ,,Een primeur voor Nederland.'' Huijser zegt het bord ook elders in ons land te willen introduceren.

In het openbaar seksende mannen zorgden in de omgeving van Meerwijck lange tijd voor overlast. Recreanten werden regelmatig geconfronteerd met seksuele herenontmoetingen. Dat leidde er toe dat het college van B en W het naaktstrand vorig jaar wilde sluiten. Dat ging de gemeenteraad te ver en het college kreeg de opdracht nog eens met alle partijen om tafel te gaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu