Gedupeerden in bevingsgebied moeten mogelijk duizenden euro's terugbetalen na fouten Nationaal Coördinator en Instituut Mijnbouwschade

Aardbevingsschade in Zeerijp. Foto: archief DvhN.

Huiseigenaren in het het aardbevingsgebied in Groningen moeten mogelijk duizenden euro's aan schadevergoeding terugbetalen. Ze zouden het geld mogelijk ten onrechte hebben gekregen door een fout bij de Nationaal Coördinator Groningen en het Instituut Mijnbouwschade Groningen. Dat meldt RTV Noord.

Het zou gaan om mensen die een vergoeding kregen voor waardedaling, maar die ook in een traject zitten voor sloop en nieuwbouw. Uitgangspunt is dat mensen die een nieuwe woning krijgen niet ook nog recht hebben op een goedmaker voor waardedaling van het 'oude' huis.

Bij deze gevallen hebben mensen dus mogelijk twee keer een vergoeding gekregen, zowel met een nieuw (duurder) huis als met een goedmakertje voor waardedaling van het oude huis.

Het zou gaan om 88 adressen. Nog niet duidelijk is of ze allemaal terug moeten betalen. De instanties willen de betreffende eigenaren snel op de hoogte brengen. Hoe hoog de bedragen zijn is onduidelijk.

Nieuws

Meest gelezen

menu