Stichting wil snel antwoord van gemeente Westerwolde: 'Geef Kinderhotel in Wedde duidelijkheid'

De stichting die het Kinderhotel in de burcht in Wedde runt, moet snel weten of de gemeente Westerwolde haar te hulp wil schieten.

De gemeenteraad van Westerwolde wil dat het bestuur van het Kinderhotel in de Burcht snel duidelijkheid krijgt

De gemeenteraad van Westerwolde wil dat het bestuur van het Kinderhotel in de Burcht snel duidelijkheid krijgt Foto: Huisman Media

Dat vindt de gemeenteraad. Die heeft woensdagavond in meerderheid met een motie wethouder Henk van der Goot (Gemeentebelangen) opdracht gegeven om met het stichtingsbestuur om tafel te gaan en voor 31 december duidelijkheid te geven.

De stichting runt al ruim tien jaar het Kinderhotel. Kinderen die ‘aan de andere kant van het geluk zijn geboren’ , vieren daar dankzij allerlei donaties een gratis korte vakantie.

Aanvankelijk waren nog twee ondernemers bij de exploitatie van de burcht betrokken, maar die haakten af. Daardoor staat de stichting alleen voor het onderhoud van de burcht. Ze kan en wil het geld daarvoor niet steeds ophoesten en wil dat de gemeente, eigenaar van het gebouw, haar steentje bijdraagt.

Verhuizen

Stichtingsvoorzitter Frank Ferrari zocht verschillende keren contact met burgemeester en wethouders om daarover te praten maar dat lukte volgens hem maar steeds niet. Hij trok daarom aan de bel bij gemeenteraadsleden en zei, als er niet snel duidelijkheid komt, wellicht met het Kinderhotel naar elders te verhuizen.

Gemeenteraadsleden stelden er onlangs vragen over aan Van der Goot. De wethouder zei toen snel met Ferrari om tafel te gaan. Maar woensdagavond kreeg hij met de motie dus nog een extra en officiële ‘duw’ om dat te doen. ,,Ook omdat het Kinderhotel een belangrijke voorziening is’’, zei CDA’er Wilt Meendering, indiener van de motie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Westerwolde
menu