Organisatoren jaarmarkt in Oude Pekela zitten niet bij pakken neer: geen gondelvaart door kapotte bruggen? Dan maar een verlichte optocht

De traditionele gondelvaart in Oude Pekela is door de kapotte bruggen in het water gevallen. Maar de organisatoren van de jaarmarkt zitten niet bij de pakken neer: er komt een verlichte aanhangwagenoptocht door het dorp.

De gondelvaart over het Pekelerhoofddiep in Oude Pekela in 2019. Omdat de bruggen stuk zijn, wordt dit jaar voor het eerst een verlicht aanhangwagenoptocht gehouden.

De gondelvaart over het Pekelerhoofddiep in Oude Pekela in 2019. Omdat de bruggen stuk zijn, wordt dit jaar voor het eerst een verlicht aanhangwagenoptocht gehouden. Foto: Huisman Media

Traditioneel werd voorafgaand aan de Jaarmarkt Oude Pekela elk jaar een optocht gehouden met versierde boten en pontons. Het is jammer, maar de realiteit is dat de traditionele gondelvaart over het Pekelderhoofddiep de komende jaren niet doorgaat, beseft Albert Hilvering. Hij is voorzitter van de commissie die de jaarmarkt en omringende activiteiten organiseert.

Nieuws

menu