Geen commentaar op afwijzen stagiair

Het Drachtster dier- en tuinbedrijf De Boer geeft geen toelichting op het besluit om een stagiair van de Hanzehogeschool in Groningen af te wijzen vanwege zijn seksuele geaardheid.

De 25-jarige Bas van der Meer uit Drachten, die Small Business & Retail Management studeert in Groningen, wilde stage lopen bij De Boer. Hij werd echter afgewezen. ,,Wij zijn een Christelijk bedrijf en voor ons is dit een punt waar we ons niet mee verenigingen mogen. Daar God dit uitleven van je seksuele geaardheid nergens in zijn Woord goedkeurt, maar wel afkeurt, en voor ons zijn Woord als richtsnoer geldt, kunnen we je niet aannemen", stond in de brief die Van der Meer van eigenaar Hendrik de Boer kreeg.

Het besluit van De Boer leidde tot veel kritiek op social media. Een dag later (vrijdag, red.) wil niemand van het bedrijf reageren. Het enige wat een baliemedewerker zegt: ,,Wij geven geen commentaar."

Wie De Boer belt, krijgt een automatisch antwoordapparaat: ,,Gezien de ontstane situatie in de landelijke media zijn wij niet telefonisch bereikbaar."

Hendrik de Boer zei donderdag dat hij de situatie indien nodig één-op-één met Van der Meer wil bespreken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu