Oliebol moet Feestcafé 't Gat in Groningen aan noodzakelijke inkomsten helpen

Open mogen ze nog niet. Creatief zijn ze wel, horecaondernemers. Feestcafé ‘t Gat in Groningen sluit een pact met een bakker en samen gaan ze oliebollen verkopen.

Oliebollenactie in de Poelestraat. Barman Bram sluizeman, bakker Bas van Esch en eigenaar van 't Gat Lex Russchen (vlnr)

Oliebollenactie in de Poelestraat. Barman Bram sluizeman, bakker Bas van Esch en eigenaar van 't Gat Lex Russchen (vlnr) Foto: Duncan Wijting

Tussen Kerst en Oud en Nieuw kunnen dit jaar oliebollen gekocht worden bij Feestcafé ’t Gat van Groningen in het uitgaanshart aan de Poelestraat. Eigenaar Lex Russchen heeft de handen ineengeslagen met Bakkerij van Esch.

Feestelijk evenement in zware tijden

Om de klappen van de coronacrisis op te vangen wilde Lex Russchen iets ludieks doen. ,,Als de kroegen nog niet open mogen in december gaat het echt een zware tijd worden,” zegt Russchen. ,,Op deze manier kunnen we toch een feestelijk evenement neerzetten, en hopelijk nog wat verdienen.”

Russchen heeft contact gezocht met Bakkerij van Esch. Ook de bakker is blij met de lokale samenwerking. “We hebben een goed verdienmodel opgesteld waardoor we hier beide winst uit halen. Wie in december bij ons oliebollen koopt, steunt echt de lokale ondernemer.”

Niet voor inzameling

,,We gaan een gezellige kerstsfeer neerzetten met lampjes, een mooie kraam en heerlijke oliebollen.” Er zijn normaal gesproken weinig afhaalpunten voor oliebollen in de binnenstad, dus hopelijk wordt dit een gat in de markt.”

Veel kroegen kiezen ervoor om gesteund te worden via inzamelingsacties. Maar Russchen probeert dat te voorkomen. ,,Ik wil creatief zijn en ervoor zorgen dat onze vaste gasten er ook wat voor terug krijgen.” Zo heeft Russchen de afgelopen maanden kunnen overbruggen door het verkopen van bierpakketten en het organiseren van pubquizzen.

Ereplaats in de kroeg

Naast het kopen van een oliebol kan de echte vaste gast binnenkort ook een ereplaats in de kroeg krijgen. Iedereen kan binnenkort zijn of haar eigen naam op een bordje kopen. ,,Wanneer je dan over dertig jaar met je kinderen terugkomt naar deze plek kan je je naam laten zien en vertellen dat je hier vroeger vaak kwam.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu