Bloedserieus: menstruatiearmoede bestaat in Drenthe en Groningen. Daarom gratis tampons en maandverband voor de vrouwen die het niet of nauwelijks kunnen betalen

Stel, je zou moeten kiezen tussen het kopen van brood of maandverband? Iedere vrouw weet dat dat geen keuze kan zijn. Toch hebben sommige vrouwen te weinig geld om hygiënische middelen te kopen voor hun maandelijks stonde. Onder het motto ‘Bloedserieus’ duiken overal in Drenthe en Groningen initiatieven op om tampons en maandverband gratis te verstrekken aan vrouwen die het niet of nauwelijks kunnen betalen.

Jolanda Oest, bij de stelling met tampons en maandverband van Etos in De Hooge Meeren: "Voor een moeder met twee dochters kan dit een behoorlijke kostenpost zijn."

Jolanda Oest, bij de stelling met tampons en maandverband van Etos in De Hooge Meeren: "Voor een moeder met twee dochters kan dit een behoorlijke kostenpost zijn." Foto: Jan Kanning

Een dinsdagmorgen. Het is niet druk in de Albert Heijn aan de Ebbingestraat. Twee vrouwen staan bij de kassa. De voorste, een graatmagere dame in sjofele kleren, legt een pakje maandverband op de band. Het is het goedkoopste in zijn soort.