Kerstboom pal voor De Drie Gezusters op de Grote Markt in Groningen, feestelijk inschakelen van de lampjes op 9 december

De kerstboom komt dit jaar meer naar links te staan, pal voor De Drie Gezusters. Foto: Archief/ Corné Sparidaens

De traditionele kerstboom van de stad Groningen komt dit jaar pal voor De Drie Gezusters. Door de verbouwing van het stadhuis is de put waar de boom normaal in staat, niet bruikbaar.

De 20 meter hoge boom wordt maandag 7 december op de Grote Markt gezet en de lampjes worden woensdag 9 december feestelijk ontstoken.

Geen boom op Waagplein, wel bij het Forum

Het Waagplein krijgt dit jaar geen boom. De boom zou onder de overkapping komen te staan, omdat er aan het stadhuis wordt gewerkt en de plek waar de boom normaal staat - onder de blote hemel - vol staat met bouwmateriaal.

Maar onder de overkapping staat de boom droog en hij is daardoor sneller vatbaar voor brand. De Veiligheidsregio Groningen heeft daarom geen toestemming gegeven. De boom is al besteld en krijgt een plek bij winkelcentrum De Beren bij de Korreweg.

De Nieuwe Markt bij het Forum krijgt dit jaar ook een kerstboom. De boom is 8 tot 10 meter hoog en wordt 8 december geplaatst. De lichtjes worden 10 december ontstoken.

Nieuws

Meest gelezen

menu