Geen halve klassen maar halve schoolbezetting bij heropening basisscholen. Dat is op advies van het Outbreak Management Team

Foto: Marcel van Hoorn

Als de basisscholen op 11 mei weer opengaan, gebeurt dat niet met halve klassen. Wel wordt de bezetting gehalveerd. Dat betekent bijvoorbeeld dat groep 1 tot en met 4 de ene dag naar school gaan en groep 5 tot en met 8 de andere dag. De klassen kunnen dan verdeeld worden over alle klaslokalen.

Dat zegt de PO-Raad, de koepel van basisschoolbesturen. Hoe scholen die 50 procent gaan invullen, mogen ze zelf beslissen. Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde de helft van de bezetting, wat gisteren werd uitgelegd als ‘halve klassen’.

Protocol

De PO-Raad komt samen met onderwijsbonden en lerarenorganisatie Het Lerarencollectief vandaag met een protocol waarin de randvoorwaarden zijn vastgelegd. Met dat ‘handboek’ kunnen scholen zelf aan de slag om te kijken hoe heropening in hun geval gaat.

Het stuk moet vragen en zorgen onder leraren wegnemen, aangeven wat de regels zijn rondom hygiëne, hoe om te gaan met ouders die hun kinderen brengen en halen en hoe de anderhalvemeterrichtlijn uitvoerbaar is. Het RIVM stelde gisteren al dat die afstand tussen kinderen onderling niet nodig is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu