Geen nieuwe campus van 40 miljoen voor scholengemeenschap De Borgen in Leek. Gemeente Westerkwartier steekt wel 18 miljoen in renovatie

In plaats van 40 miljoen euro voor een nieuwe campus, steekt de gemeente Westerkwartier 18 miljoen euro in een renovatie van scholengemeenschap De Borgen.

Schets van de nieuwe gezamenlijke ingang tussen de schoolgebouwen Lindenborg (links) en Nijenborg aan de kant van de Lindensteinlaan (boven). In het nieuwe tussengebouw komt volgens de huidige plannen ook een bibliotheek.

Schets van de nieuwe gezamenlijke ingang tussen de schoolgebouwen Lindenborg (links) en Nijenborg aan de kant van de Lindensteinlaan (boven). In het nieuwe tussengebouw komt volgens de huidige plannen ook een bibliotheek. Afbeelding uit Business Case Campus Leek

Met nieuwbouw zou de school in Leek voor de komende 40 jaar geen huisvestingszorgen meer hebben, maar de gemeente heeft daar geen geld voor. Dankzij een grondige renovatie kan de school zeker 25 jaar vooruit, concludeert bureau ICS adviseurs in een business case .

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's