Duitsland ziet geen toekomst voor sneltreinverbinding tussen Groningen en Bremen. Groningen houdt hoop op corridor in aansluiting op Lelylijn

De Duitse bondsregering ziet op het traject Groningen-Bremen geen toekomst voor een snelspoor. Het land zet voor zijn internationale sneltreinverbindingen met Nederland en Scandinavië in op Hannover en Osnabrück.

De Duitse bondsregering ziet geen heil in een grensoverschrijdende noordelijke snelspoorroute via Bremen. De provincie Groningen blijft hopen dat zo'n corridor er uiteindelijk toch komt in aansluiting op haar eigen Lelylijn-ambities.

De Duitse bondsregering ziet geen heil in een grensoverschrijdende noordelijke snelspoorroute via Bremen. De provincie Groningen blijft hopen dat zo'n corridor er uiteindelijk toch komt in aansluiting op haar eigen Lelylijn-ambities. Foto: Siemens

Dat zegt de Duitse staatssecretaris voor verkeer Enak Ferlemann tegen Omrop Fryslan . ‘Berlijn’ ziet tussen Groningen en Bremen te weinig reizigerspotentieel voor een rendabele hogesnelheidsverbinding. De noordelijke grensregio is te dunbevolkt en biedt volgens Ferlemann hooguit ruimte voor een regionaal spoor.

Zonder sneltrein Bremen valt argument voor Lelylijn-lobby weg

Nieuws

Meest gelezen

menu