Herberg Onder de Linden in Aduard haalt zuivel en rundvlees van menu. 'Mensen leggen flinke smak geld neer voor hele goede shit'

Stiekem deden ze het al een tijdje, maar nu weet de wereld het ook: bij sterrenrestaurant Herberg Onder de Linden in Aduard serveren chefs Steven Klein Nijenhuis en Falk van Essen geen zuivel meer en veel minder vlees. „Mensen leggen hier een flinke smak geld neer voor hele goede shit, dus wij moeten voorop lopen.”

Falk van Essen (links) en Steven Klein Nijenhuis in de keuken van Herberg Onder de Linden.

Falk van Essen (links) en Steven Klein Nijenhuis in de keuken van Herberg Onder de Linden. Foto: Nienke Maat

„De wereld gaat naar de klote, dat zie je aan alles”, vertelt Steven Klein Nijenhuis (44) temidden van chique, leren meubels, ontspannende pianomuziek en een indrukwekkende verzameling sterke drank in zijn sterrenrestaurant Herberg Onder de Linden in Aduard. „We konden niet langer doorgaan zoals we gewend waren, daarmee zouden we teveel bijdragen aan het probleem.”

‘Er komt een hele hoop shit op ons af de komende tijd’