Geflipte Groninger hoest in Uithuizen agent in het gezicht en roept: 'Nu kun je thuis vertellen dat je corona hebt'

Foto: Robin Utrecht.

,,Nee, niet boeien want ik heb corona. Nu kun je thuis vertellen dat je corona hebt”, zei een 40-jarige Groninger terwijl hij in Uithuizen een agent in het gezicht hoestte en naar hem spuugde.

De man zit sinds het incident op 6 april in voorarrest. Woensdag werd door de politierechter in Assen de zaak tegen de verdachte behandeld. De man was de bewuste dag naar een behandelkliniek in Uithuizen gegaan om zijn vriendin te bezoeken. Maar hij was niet welkom. Een week eerder was hij er ook geweest en had zich agressief gedragen. Toen de Groninger aankondigde dat hij zou komen, belde zij de politie.

Bang

De directeur van de behandelkliniek, de vriendin van de verdachte en een medebewoner sloten zichzelf op in de schuur van het gebouw. Zo bang waren ze voor de man. Toen hij bij de kliniek kwam, ging hij compleet uit zijn dak. Met een klauwhamer sloeg hij vier ruiten in van de schuur en ook een autoruit van een geparkeerde Mercedes en riep: ,,Ik maak jullie hartstikke dood.”

Stom geweest

Twee agenten wilden hem in de boeien slaan. Toen hoestte hij een agent recht in zijn gezicht en zei dat-ie corona had. De Groninger gaf de feiten min of meer toe. ,,Ik ben stom geweest. Ik had daar nooit naar toe moeten gaan.” De officier van justitie noemde het intens gemeen wat hij heeft gedaan. ,,Deze agent doet gewoon zijn werk en dan wordt hij in het gezicht gehoest. En dan wordt er ook nog gezegd, ga thuis meer vertellen dat je corona hebt. De familie wordt er ook nog bij betrokken.”

De politierechter heeft de verdachte, die verslavingsproblemen heeft, veroordeeld tot 14 weken gevangenisstraf. Overigens bleek later uit onderzoek dat hij geen corona heeft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu