Fonds van miljard euro voor 'sterker' Groningen blijkt pinautomaat voor bestuurders: geld als confettiregen

Breed lachend incasseren Groningse bestuurders in Den Haag in 2018 meer dan een miljard euro. Het geld moet de provincie mooier, sterker en gezonder maken. Vier jaar later is van die belofte te weinig terechtgekomen.

Eigenaar Andrea van der Veen (links) en medewerker Lisette Bernardus van De Visscherij in Winsum. De initiatiefneemster ontving 15.000 euro via een loket van het NPG.

Eigenaar Andrea van der Veen (links) en medewerker Lisette Bernardus van De Visscherij in Winsum. De initiatiefneemster ontving 15.000 euro via een loket van het NPG. Foto: Corné Sparidaens

Aan het Schildmeer, midden in het aardbevingsgebied, moet het grootste openluchttheater van Nederland verrijzen. Vijfduizend bezoekers passen erin, bijna zeven keer zoveel als in de Stadsschouwburg in Groningen. Het theater, in de vorm van een opengebarsten stuk aarde, is bedoeld als herinnering aan het gaswinningsverleden. Misschien komt er ook een 4D-beefhuis, daar kun je real life ervaren hoe een aardbeving voelt. En een bed and breakfast, waar je ’s nachts het beven kunt beleven.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's