Gele kaart B en W Grootegast in azc-kwestie

Archief DvhN ANP

De lokale oppositie-fractie VZ2000 in de raad van Grootegast dient dinsdagavond tijdens het asielzoekersdebat een motie van afkeuring in.

De lokale oppositie-fractie VZ2000 in de raad van Grootegast dient dinsdagavond tijdens het asielzoekersdebat een motie van afkeuring in.

Onverkoopbaar

Voorman Ytsen van der Velde van de grootste fractie laakt het handelen van het CDA-CU-PvdA-college. ,,De inloopavond van vorige week wees uit dat er geen draagvlak is voor een grootschalig azc van vijfhonderd bewoners. Dat gaf CDA-wethouder Sjabbo Smedes in de krant inmiddels ook al ruiterlijk toe. Dat dit college desondanks vasthoudt aan het eigen voorstel is onverkoopbaar.''

Volgens Van der Velde stapelt het college rond het azc fout op fout. ,,Vooraf is geen overleg gevoerd met de toekomstige buren van het azc op bedrijventerrein Park West. In een inwonersbrief deden B en W het voorkomen dat de zaak al beklonken is. Ook hierover zijn wij zeer gegriefd.'' Van der Velde verwacht dat een raadsmeerderheid B en W dinsdagavond terugstuurt naar de onderhandelingstafel met het COA om te praten over een kleiner azc.

Legitimatie verplicht

De raadsvergadering begint om zeven uur. Niet-direct belanghebbenden kunnen het debat volgen in herberg In de Groote Gast aan de Hoofdstraat (deuren open om half zeven). Legitimatie is verplicht. Er hebben zich vijftien insprekers gemeld die ieder drie minuten aan het woord komen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu