Geluiddempend asfalt langs Onderdendamsterweg Winsum

Op de Onderdendamsterweg komt geluiddempend asfalt en fietsstroken. Foto: DVHN

Het stukje Onderdendamsterweg tussen de Braaksterlaan en de Geert Teislaan in Winsum wordt verkeersveiliger gemaakt.

Dat is nodig als de zogeheten ‘kortsluiting’ wordt aangelegd, het doortrekken van de Onderdendamsterweg naar de Provincialeweg (N361). Door die weg neemt het autoverkeer met 25 procent toe.

Rode fietsstroken

Aan de noordkant van wijk De Brake 2 komt geluiddempend asfalt en er komen rode fietsstroken langs de weg. De kruising met de Takkebosserweg gaat iets inspringen met als doel dat automobilisten er minder hard rijden. De rode tegels op het voetpad worden vervangen door grijze. Het moet de verwarring die er nu over het pad is - is het voor fietsers of voetgangers of beide - wegnemen.

Praktijkschool Terra

Bij de voorrangskruisingen Driek van Wissenhof en A.S de Blécourtlaan komt een verhoogd plateau. Net als bij de in/uitrit van Praktijkschool Terra. Op de weg mag 30 kilometer per uur worden gereden.

De huidige komgrens vlakbij Terra wordt verplaatst richting Onderdendam vlak bij de rotonde bij de Geert Teislaan.

Raad van State

Waarschijnlijk wordt in 2022 begonnen met de wegwerkzaamheden, als ook de kortsluiting wordt aangelegd. Tegen de aanleg van deze weg, die (zwaar) verkeer uit het centrum moet weren, loopt trouwens nog een procedure bij de Raad van State.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu