Geluidsoverlast ja of nee? Iets ingewikkelder dan alleen hoe de wind waait, zo leren omwonenden van Stadspark in Groningen aan vooravond festival, Green Day en Guns N' Roses

Omwonenden van het Stadspark kregen zaterdagavond een rondleiding over het festivalterrein, om te zien wat de organisatie doet om geluidsoverlast te beperken. En ook gewoon omdat het leuk is.

Maarten van Lokven (voorgrond) van Mojo reageert op een vraag van Sander Flink, die dichtbij het Stadspark woont én naar Guns N' Roses gaat.

Maarten van Lokven (voorgrond) van Mojo reageert op een vraag van Sander Flink, die dichtbij het Stadspark woont én naar Guns N' Roses gaat. Foto: Corné Sparidaens

Noordenwind, roept Simone (,,laat mijn achternaam maar weg”), terwijl ze haar duim opsteekt naar een buurvrouw. Die windrichting betekent dat zij zondag tijdens Stadspark Live als bewoner van Laanhuizen (de buurt ten oosten van het park) goed zit, qua geluidsoverlast. Maar woensdag (Green Day en Weezer) en donderdag (Guns N’ Roses) verwacht ze de volle laag te krijgen, als de wind gaat draaien.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's