Gemeente betaalt student schoonmaakkosten terug voor graffiti 'Trots van het Noorden'

De hommage aan FC Groningen langs het spoor Foto: Niek Heidanus

De gemeente Groningen betaalt de student die in 2016 een graffititekening langs het spoor bij de Helperzoom maakte de schoonmaakkosten terug.

Dat twittert zijn advocaat Niek Heidanus. De student spoot in grote witte letters 'Trots van het Noorden' op de blinde muur langs de spoorbaan en maakte de achtergrond groen. Om geen strafblad te krijgen, betaalde hij de gemeente een schadevergoeding van 1640 euro.

Heidanus zag vorige maand tot zijn verbazing dat de schoonmaak nooit is uitgevoerd en dat de graffititekening er nog steeds zit. Hij trok bij de gemeente aan de bel. Die erkent nu volgens Heidanus dat ze fout heeft gehandeld en dat ze de schadevergoeding terugbetaalt.

Reactie gemeente

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat er destijds aangifte is gedaan van graffiti op twee verschillende plekken. Die langs het spoor, maar ook bij het talud onder de Ring bij de Esperantokruising. ,,We zijn daarna aan de slag gegaan met het schoonmaken van het talud, maar was lastig omdat de verf te diep was doorgedrongen. We laten dat nu verder liggen omdat het onderdeel is van de aanpak van de Zuidelijke Ringweg”, vertelt woordvoerder Hans Coenraads.

,,Het stuk grond waar de tekst ‘Trots van het Noorden’ staat, is in eigendom van ProRail en moet dus eventueel door hen verwijderd worden”, vertelt Coenraads. ,,We besloten daarom om de schadevergoeding die aan de gemeente betaald is, terug te geven.”

Nieuws

Meest gelezen

menu