Gemeente 'pakt door' en gooit nog meer kroegen in binnenstad Groningen op slot. Bezoekers dansten op minder dan anderhalve meter en personeel greep niet in

Het Poeleplein met uitgaand publiek in de binnenstad van Groningen. Foto: Duncan Wijting

Op last van de gemeente Groningen zijn vrijdag nog eens twee horecagelegenheden in het centrum gesloten omdat de regels niet nageleefd werden. Een zaak is ontruimd onder toezicht van politie en handhavers.

Bezoekers besloten te gaan dansen, waarbij de anderhalve meter afstand niet gehandhaafd werd. Het aanwezige personeel greep niet in.

„Wij pakken nu door, om te voorkomen dat de goeden, onder de kwaden lijden”, laat gemeentewoordvoerder Natascha van 't Hooft weten.

In totaal moeten nu vier zaken in de binnenstad de deuren een week gesloten houden. In de gemeente Midden-Groningen is ook een horecagelegenheid gesloten. De gemeente wil niet bevestigen om welke zaken het gaat.

'De tijd van waarschuwen is voorbij'

Silent Disco Bar RBG in de Gelkingestraat moet in ieder geval een week dicht, laat de eigenaar weten. „We mogen vrijdag weer open. We doen echt ons best om ons aan de voorschriften te houden. We hadden gehoopt dat er eerst een waarschuwing vanaf kon.”

Maar volgens de gemeente is dat een gepasseerd station. „We waarschuwen nu al een tijdje. De tijd van waarschuwen is nu voorbij”, zegt Van 't Hooft. „Er zijn ook zaken die zich wel aan de regels houden en we willen dat die door kunnen gaan. Ons belang is dat iedereen zoveel mogelijk open kan blijven.”

Toegangsstop in binnenstad Groningen

In de Groningse binnenstad geldt op vrijdag- en zaterdagnacht vanaf 01.30 uur een toegangsstop. Daarna mogen horecazaken geen bezoekers meer binnenlaten. Bezoekers die op dat tijdstip al binnen zijn, mogen blijven tot de normale sluitingstijd. Toezichthouders houden in de gaten of zich zoveel mensen op straat en in de cafés verzamelen dat de veiligheidsregels in de knel komen.

Nieuws

Meest gelezen

menu