Gemeente verrast dat Duitse hooligans zaterdag al in Groningen waren

De ME is zondag zichtbaar aanwezig in de binnenstad van Groningen na de supportersrellen van zaterdagavond. Foto: 112 Groningen/Patrick Wind

De gemeente Groningen wist dat er op zondag mogelijk Duitse risicosupporters van Arminia Bielefeld in Groningen zouden zijn, maar wist niet dat ze al zaterdagavond in de stad waren.

,,In die zin zijn we overvallen door de ongeregeldheden zaterdag’’, zegt woordvoerder Hans Coenraads van de gemeente. Voor eventuele vechtpartijen rond de oefenwedstrijd FC Groningen- Bielefeld lag er van te voren al een noodbevel klaar, zodat de politie supporters weg kon sturen. Dat noodbevel is zaterdag na de vechtpartij in de Kromme Elleboog al in werking gesteld.

Stoelen en ander terrasmeubilair

Een groep supporters van Bielefeld is die avond bij café’s in de Kromme Elleboog korte tijd hevig met elkaar in gevecht geraakt. De stoelen en ander terrasmeubilair vlogen door de lucht. Daarvan zijn verschillende filmpjes gemaakt door omwonenden. Na de knokpartij zijn de supporters gevlucht. De politie heeft niemand meer aangetroffen en ook niemand aangehouden.

De politie heeft later zaterdagavond nog uitgekeken naar de supporters, met als doel ze uit de binnenstad te houden. Ze zijn niet meer aangetroffen, weet gemeentewoordvoerder Coenraads. Er zijn ook verder geen aanhoudingen verricht.

Rond het voetbalstadion Euroborg wordt zondagmiddag door de politie wel gecontroleerd. Er rijden ME-busjes rond het stadion en ook door de binnenstad op onder meer de Kromme Elleboog, het Zuiderdiep, de Folkingestraat en bij de Noorderhaven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu