Een wasstraat of nagelstudio met enorme omzet, maar nauwelijks klanten. Criminelen in Groningen gaan te veel hun gang. Zo wil stad en ommeland het 'minder leuk maken' voor ze

Criminelen slaan hun tentakels steeds meer uit naar het Ommeland. De tien Groninger gemeenten en de provincie gaan meer samenwerken in de aanpak van ondermijning.

In Oude Pekela brandde een drugslab af, in Groningen hield een arrestatieteam iemand aan en drugsafval wordt overal in het Noorden steeds vaker aangetroffen.

In Oude Pekela brandde een drugslab af, in Groningen hield een arrestatieteam iemand aan en drugsafval wordt overal in het Noorden steeds vaker aangetroffen. Foto's: Archief DVHN

Schietpartijen, hinderlijke drugshandel, gevaarlijke productielocaties voor drugs en louche pandjesbazen: criminaliteit wordt steeds zichtbaarder in de maatschappij. Soms met ontwrichtende gevolgen en dan is er sprake van ondermijning. ,,Criminelen houden zich niet aan grenzen. Het is belangrijk om verbanden te leggen. De mensen achter een drugslab in Pekela hebben mogelijk in de Stad contacten voor de handel’’, zegt burgemeester Klaas Sloots van de gemeente Stadskanaal, een van de voortrekkers van de samenwerking.

Nieuws

menu