Gemeenteraadsverkiezingen zijn niet sexy en dat is jammer: 'de raad beslist over de lantaarnpalen in jouw straat'

Online bijeenkomsten, bussen met posters in plaats van ‘echte’ kandidaat-politici en debatteren op anderhalve meter. Partijen die een gooi doen naar een zetel in de nieuwe raad van de gemeente Eemsdelta proberen toch op allerhande manieren zieltjes te winnen.

Delfzijl, Appingedam en Loppersum gaan op 1 januari 2021 samen verder als de gemeente Eemsdelta. Inwoners mogen daarom op 18 november naar de stembus. Op dertig plekken in het gebied zijn enorme verkiezingsborden geplaatst, al staan ze soms ietwat verscholen.

Delfzijl, Appingedam en Loppersum gaan op 1 januari 2021 samen verder als de gemeente Eemsdelta. Inwoners mogen daarom op 18 november naar de stembus. Op dertig plekken in het gebied zijn enorme verkiezingsborden geplaatst, al staan ze soms ietwat verscholen. Foto's: Corné Sparidaens.

Zijn er verkiezingen in Den Haag dan is er geen ontkomen aan: debatten op televisie, de kranten staan er vol mee en de verkiezingsposters hangen overal. Maar, gemeenteraadsverkiezingen? Of nog erger: herindelingsverkiezingen. Krijg die maar eens levend.

Burgers hebben vaak geen idee wat een gemeente precies doet

Nieuws

menu